huenderues
Fóti Gyermekváros, ősz
Találatok: 1360

Fóti gyermekvédelmi szervezet lévén az SOS Gyermek Alapítvány elkötelezett élharcosává kíván válni a Fóti Gyermekváros fennmaradásának. 

Az SOS Gyermek Alapítvány támogatja a Fóti Gyermekváros bezárása ellen küzdő kezdeményezéseket, mert egy ilyen nagy múltú Gyermekotthont, amely a gyermeknevelésben egyedülálló feladatokat lát el, egy csettintésre felszámolni felelőtlenség!

Bővebben...Fóti Gyermekváros margójára
Czibere Károly - Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma

2018 nyarára bezár a fóti gyermekváros, a szerepét más intézmények veszik át. A kastélyt és a hozzá tartozó parkot pedig régi fényébe kívánja visszaállítani a kormány – mondta az InfoRádiónak Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Bővebben...Bezár a fóti gyermekváros
Ünnepség a Fóti Gyermekvárosban 1963-ban
A Károlyi István Gyermekközpont – régi nevén, a Fóti Gyermekváros – 1957-ben jött létre az állami gondoskodásba kerülő gyermekek gondozására, nevelésére. Alapító igazgatója Dr. Barna Lajos volt, aki 1957. október 01.–. 1983. augusztus 31-ig állt az intézmény élén.
Bővebben...Fóti Gyermekváros története - régmúlt
Károlyi István Gyermekközpont (Fót)
A 2000-es évek elején a Károlyi István Gyermekközpontban közel száz gyermek és fiatal élt, 7 családias jellegű gyermekotthoni-csoportban, illetve lakásotthonokban. E csoportok összetétele 8-12 fős, koedukált, széles korhatárú. A csoportok közvetlen élettere 100-120 négyzetméteres és rendelkezik minden adottsággal, ami az önálló életvitel alapjainak elsajátításához szükségesek. A gondozottak a mindennapi gyakorlatban sajátítják el és gyakorolják azokat az életvezetési technikákat, szokásokat, normákat, amelyek nagykorúságuk elérésével elengedhetetlenek az önálló életvezetéshez, társadalmi beilleszkedésükhöz.
Bővebben...Fóti Gyermekváros története - közelmúlt

Fóti Gyermekváros, 1960-1970.

(forrás: Farkas István)

Fót Gyermekváros. Séta 1999.

(forrás: Farkas István)

Fót Gyermekváros. 25 éves a Fóti Gyermekváros 3/2. rész (MTV archívum)

Fót Gyermekváros. 25 éves a Fóti Gyermekváros 3/1. rész (MTV archívum)