Május margójára…

„Minden Gyermeknek joga van teljes életet élni! SEGÍTSÜNK!” Milyen az a kormány, amely csak a propagandára épít, közben magára hagyja a perifériára szorult gyermekeket, családokat?

Saját tapasztalatom alapján kijelenthetem, hogy Magyarországon a szociálisan rászorult családok helyzete az elmúlt évek során nem hogy javult volna, hanem egyenesen romlott. Amikor az ember különböző híradásokból azt látja, hogy kígyózó tömegek jelennek meg egy-egy ételosztás alkalmával, akkor nem lehet kijelenteni, hogy minden rendben van a szociális ellátás terén. Felháborító, hogy azokat az alapítványokat, egyesületeket akik lehetőségeik szerint próbálnak segíteni azokon a nélkülöző családokon, akiknek az utolsó fogódzkodót biztosítják ezek a szervezetek nemhogy köszönetet kapnának, hanem még rendszeres vegzálásnak vannak kitéve. Sajnos ez a helyzet országos szinten, de foglalkozzunk inkább szűkebb környezetünkkel, Fót városával, hogy nálunk mi a helyzet. Úgy vélem, hogy Fóton valami megmozdult a szociális segítségnyújtás terén az elmúlt másfél évben. A Polgármester két ízben hívta össze a „szociális kerekasztalt”. Első ízben az e téren tevékenykedő szervezetek megtöltötték a helyiséget, másodszor viszont kb. három szervezet jelent meg. Az Önkormányzat elkészítette Fót szociális térképét nem kevés közpénzért, amit nem tettek elérhetővé! Vajon miért (?), használhatatlan, vagy csak arra volt jó, hogy egy képviselő szavajárásával élve „pipa”, ezt is megcsináltuk, kipipálhatjuk…

SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 003  SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 004  SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 005

Amikor azt írtam, hogy valami megmozdult Fóton, akkor arra gondoltam, hogy télen a város szociális melegedőt nyitott a környező települések közül egyedüliként, a fedéllel nem rendelkező rászorulók részére. A testületen belül kezdeményezték a szociális bérlakások építését, a rászorulók részére a rendszeres tűzifa ellátását stb.

SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 006  SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 007  SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 008

Az SOS Gyermek Alapítvány működéséről már többször írtunk, most csupán az áprilisi és májusi tevékenységünkről néhány mondatban. Előre bocsájtom, hogy ebben a munkában, a különböző adományok kiosztásában hatalmas segítséget nyújtottak és remélem a jövőben is nyújtanak az fóti ESZEI munkatársai, valamint a Mogyoródi Családsegítő dolgozói. Áprilisban összesen 2.928 kg vegyes élelmiszert osztottunk ki, adományainkkal 2.720 főt értünk el, az adományok értéke 3.154.163 Ft volt. Májusban 4.175 kg, 2.087.750 Ft értékben, 2.958 főt támogattunk. Közeli terveinkben szerepel Erdőkertes, Csomád és Göd felé a nyitás, mely közös akarat és a tárgyalások el is kezdődtek az illetékesekkel.

SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 009  SOS Gyermek alapitvany aprilismajus adomanyosztas 010

Fodros Iván, elnök

SOS Gyermek Alapítvány