Márciusi-áprilisi ételosztás Fóton

A napokban fejeztük be a nagy „tavaszi ételosztó” akciónkat. A mintegy 1200 kilogramm adományt a városban élő, szociálisan rászoruló gyermekes családok és a szépkorúak kapták.

A csomag tartalma zöldborsó konzervből, csemegekukorica konzervből, sütőmargarinból és csokoládéból állt. Az adományokból Fót városának szinte minden szeglete részesült, beleértve a külterületeket is. Az ételosztással kapcsolatos tapasztalatainkat összegezve megállapítható, hogy a városban nagyon sokan élnek mélyszegénységben, szegénységben és vannak olyan családok, akik életkörülményeiket szégyellik és csak rábeszélésünkre fogadták el a segítségünket.

A személyesen végzett ételosztás lehetőséget biztosított, hogy elkészítsünk egy olyan  szociális térképet, amely lehetőséget biztosít Fót városának a szociálisan rászoruló családok fellelhetőségére. Fót város térképén karikával jelöltük a rászoruló családokat, a karikára bökve előjön a rászorulók címe, és hogy az adott ingatlanban mennyi a rászorultak száma. A térkép természetesen privát, az Alapítvány csak belső használatra készítette személyiségi jogok megsértése elkerülése érdekében! A térképet folyamatosan frissítjük, valamint elkezdjük a környező települések feltérképezését, majd később a kört szeretnénk minél szélesebb, leginkább az úgynevezett „LHH” (leghátrányosabb helyzetű) településekre kiterjeszteni, természetesen. A térképre felkerülőket rendszeres támogatásban fogjuk részesíteni. Azért azt halkan megjegyezve, hogy a város 6,5 millió forintért készíttetett egy szociális felmérést, amit a képviselőink nem hoztak nyilvánosságra, és többek elmondása szerint ez a felmérés nem használható!

És Sikátorpuszta!  A külterületet megközelítve, a hídon áthajtva, az embernek az az érzése támad, mintha a 19. századba csöppentünk volna vissza. Az itt élő kb. 45-50 család háromnegyede rászoruló! Az emberek elbeszélése szerint itt soha, de soha nem volt fejlesztés. egy kiadós eső után katasztrófaövezetnek lehetne nyilvánítani a „lakóöveztet”! Ezeken az embereken, családokon segíteni kell, annak ellenére, hogy a telkek jogi rendezése a mai napig nem valósult meg!

Végezetül szeretnénk megköszönni azt a segítségnyújtást, amelyet kaptunk a listák összeállításában, és az adományok kiosztásában, az ESZEI munkatársainak és Deszpot Ildikónak.

Köszönjük!

Fót, 2017. április 18.

SOS Gyermek Alapítvány

Ui.:  A napokban elkezdjük a több mint 300 db mélyhűtött meggyes rétes kiosztását.