huenderues

Fóton megnyílt a szociális melegedő

Találatok: 1029

2016. tavaszán Koncz János és Fodros István (SOS Gyermek Alapítvány munkatársai) írtak egy előterjesztést a szegényeken, elesetteken való gondoskodás jegyében.

Nem kevés olyan ember, család él városunkban, akik mindennapos törődésre, segítségre kényszerülnek! Az említett családok nem tudják igénybe venni a családi adókedvezményeket, sokuknak megszűnt a munkahelye, keresetük nincs, és ennek következtében, a napi éhezésen kívül nem jut más az asztalukra!
Közöttük megtalálhatók szép korúak, középkorúak, nagyon sok gyermek, sőt ismerünk olyan személyt, aki életvitelszerűen a vasúti felüljáró alatt „lakik” és a napi ételadagját a kirakott kukákból szerzi be! Ezeken a jobbsorsra érdemes embereken, családokon kötelességünk segíteni. Tavasszal előterjesztéssel éltünk a testületben, amelynek témája a fent felsorolt problémák megoldására irányult. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk számszerűen, hányan szorulnak segítségre, ahhoz Fót városának szociális térképét el kell készíteni. Az előterjesztésben szerepelt egy szociális bolt megnyitása, melyben a legrászorultabb családok az alapvető élelmiszereket ingyen kapnák. Továbbá javasoltuk, hogy a nagy hideg beköszönte előtt, a város jelöljön ki egy melegedő helységet, mosakodási lehetőséggel. A szociális térkép elkészítésére igen nagy szükség van, mert nem egy rászoruló család szégyelli a szegénységüket! Nemsokára beköszönt a tél, és egy ilyen térkép nagy segítséget nyújtana nem csak a segélyezésben, hanem, például a ténylegesen rászorultaknak a szociális faanyag kiosztásában is. Ennek az előterjesztésnek köszönhetően első lépésként január elején a fóti civilek és az önkormányzat együttműködése következtében nyitotta meg kapuit a szociális melegedő.
A melegedő megnyitásában nagy szerepet játszott az ESZEI igazgatója "(Anna Mari)" és Bartos Sándor polgármester! Köszönjük Aczél Sándor és csapatának az ágyakat és a berendezési tárgyak elhelyezését, valamint nagy köszönet jár a Fóti Teréz anyának (Deszpot Ildikó) és az Angyal csapatnak.

002 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  003 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  004 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  005 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  006 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  007 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  008 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo  009 SOS Gyermek Alapitvany Foti hajlektalan melegedo