Fóton megnyílt a szociális melegedő

2016. tavaszán Koncz János és Fodros István (SOS Gyermek Alapítvány munkatársai) írtak egy előterjesztést a szegényeken, elesetteken való gondoskodás jegyében.

Nem kevés olyan ember, család él városunkban, akik mindennapos törődésre, segítségre kényszerülnek! Az említett családok nem tudják igénybe venni a családi adókedvezményeket, sokuknak megszűnt a munkahelye, keresetük nincs, és ennek következtében, a napi éhezésen kívül nem jut más az asztalukra!
Közöttük megtalálhatók szép korúak, középkorúak, nagyon sok gyermek, sőt ismerünk olyan személyt, aki életvitelszerűen a vasúti felüljáró alatt „lakik” és a napi ételadagját a kirakott kukákból szerzi be! Ezeken a jobbsorsra érdemes embereken, családokon kötelességünk segíteni. Tavasszal előterjesztéssel éltünk a testületben, amelynek témája a fent felsorolt problémák megoldására irányult. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk számszerűen, hányan szorulnak segítségre, ahhoz Fót városának szociális térképét el kell készíteni. Az előterjesztésben szerepelt egy szociális bolt megnyitása, melyben a legrászorultabb családok az alapvető élelmiszereket ingyen kapnák. Továbbá javasoltuk, hogy a nagy hideg beköszönte előtt, a város jelöljön ki egy melegedő helységet, mosakodási lehetőséggel. A szociális térkép elkészítésére igen nagy szükség van, mert nem egy rászoruló család szégyelli a szegénységüket! Nemsokára beköszönt a tél, és egy ilyen térkép nagy segítséget nyújtana nem csak a segélyezésben, hanem, például a ténylegesen rászorultaknak a szociális faanyag kiosztásában is. Ennek az előterjesztésnek köszönhetően első lépésként január elején a fóti civilek és az önkormányzat együttműködése következtében nyitotta meg kapuit a szociális melegedő.
A melegedő megnyitásában nagy szerepet játszott az ESZEI igazgatója "(Anna Mari)" és Bartos Sándor polgármester! Köszönjük Aczél Sándor és csapatának az ágyakat és a berendezési tárgyak elhelyezését, valamint nagy köszönet jár a Fóti Teréz anyának (Deszpot Ildikó) és az Angyal csapatnak.