Fóti projekt

Alapítványunk egyik elsődleges célja, a Fót területén élő, önhibájukon kívül hátrányos szociális helyzetben lévő családok, gyermekeik támogatása. Városunkban található három iskolában, az intézményvezetőkkel együttműködve, szociális felmérést készítettünk, amelynek eredményeként megállapítást nyert, hogy napi szinten nélkülöző gyermekek száma 173 fő.

Ezen felül a városban fellelhető családok száma eléri a 350-400 főt, nem beszélve arról, hogy nagyon sokan szégyellik bevallani szorult helyzetüket.

Terveink:

Ez évben egy nagyszabású és komplex reményteljes kezdeményezést indítunk el, amellyel a nyilvánosság felé fordulunk az önkormányzattal, társadalmi szervezetekkel, vállalkozókkal, magánszemélyekkel és a szűkebb régióban található nagyvállalatokkal. Kezdeményezésünket Fót Város Önkormányzata példaértékűnek tartja, aláírásra került az Alapítvány és Fót Város Önkormányzata közötti „Együttműködési megállapodás”.

2016-tól Alapítványunk célul tűzte ki, a Fóton élő hányattatott sorsú családok életkörülményeinek javítását. Jó okkal tesszük, mivel biztosak vagyunk abban, hogy változásalakító módon tudnánk segíteni a szociálisan hátrányos helyzetükből kitörni akaró embertársainknak, közösségeinknek.

Mi nem „fenntartani” akarjuk azt az állapotot, amelybe valamikor belekerültek, és még mindig ott tartanak mint azon az „első szörnyű napon”, amikor szembesülniük kellett az addig elképzelhetetlennel. Legyen az lakhatási hajléktalanság, tartós munkanélküliség vagy egyéb más probléma, mi a saját fejlesztésű komplex problémamegoldó programjaink és közhasznú projektjeink alkalmazásával akarjuk kiemelni őket ebből a tarthatatlan állapotukból.

Egyedül ezt nem tudjuk végrehajtani, ezért kérjük az Ön segítségét, támogatását. Legyen az a legkisebb pénzösszeg, tartós élelmiszer, ruhanemű, játékok, műszaki cikkek, bútorok, szolgáltatások.

Alapítványunkkal felveheti a kapcsolatot a következő telefonszámon: 06 30/30-10-699 továbbá az info@sosgyermekalapitvány.hu email címen.

Alapítványunk számlaszáma:

10402197-50526788-71881002

Külföldről történő utalás esetén:

K&H Bank Zrt. (H-1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)

IBAN: HU67 1040 2197 5052 6788 7188 1002

SWIFT kód: OKHBHUHB

Bármilyen kérdése vagy kérése lenne, kérem, hogy forduljon hozzánk bizalommal.

Támogatását előre is köszönöm a magam és az Alapítvány nevében.

Köszönettel,

Fodros Iván